Бабусин рецепт тіста без дріжджів. Пиріжки на ньому, як пух.

Uncategorized, Життя

Цей рецепт раніше був відомий кожній господині. Приготувати пиріжки було просто, адже кефір та сода завжди були на кухні. І жодних дріжджів не треба! Якщо ви шукаєте швидкий рецепт тіста для пиріжків, то спробуйте цей. Пиріжки виходять особливо ніжними, пухнастими, м’якими. Неймовірно смачно і просто!

Покроковий рецепт приготування страви:
Всипте в миску 700 г борошна. Додайте сіль, цукор, перемішайте. Зробіть поглиблення по центру, влийте підігрітий теплий кефір (не гарячий) і сметану кімнатної температури. Додайте соду, дочекайтеся початку реакції (бульбашки), влийте олію і почніть перемішувати сухі інгредієнти з рідкими.

Якщо тісто ще рідке, додатково підсипте близько 50 г. Вимішуйте руками. Тісто має залишитися липкуватим, м’яким, не забитим борошном, «живим».

Не відкладаючи в довгу шухляду, відразу приступайте до ліплення пиріжків. Можна використовувати будь-яку начинку! Хоч солодку, хоч солону. Цьому тісту не потрібно давати відпочити – можна одразу ліпити.

Смажте в достатній кількості олії на вогні нижче середнього з обох боків. Пиріжки збільшаться у розмірі, будуть м’якими та повітряними!

Викладайте їх на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію. Пиріжки виходять такими ж смачними, як у бабусі!

Шикарний рецепт швидкого тіста. Абсолютно без дріжджів та премудростей! Записуйте та готуйте із задоволенням.

Ось що нам знадобиться:
кефір (будь-якої жирності) – 400 мл;
борошно – 700-750 г;
сметана (будь-якої жирності) – 3 ст. л.;
цукор – 1 ст. л.;
сіль – 1 ч. л.;
сода – 1 ч. л. без гірки;
соняшникова олія – 2 ст. л.;
начинка за смаком (наприклад, картопляне пюре).

Залишити відповідь