Бабусин рецепт тіста без дріжджів. Пиріжки на ньому, як пух.
Цей рецепт раніше був відомий кожній господині. Приготувати пиріжки було просто, адже кефір та сода завжди були на кухні. І жодних дріжджів не треба! Якщо ви шукаєте швидкий рецепт тіста для пиріжків, то спробуйте цей. Пиріжки виходять особливо ніжними, пухнастими, м’якими. Неймовірно смачно і просто!
Покроковий рецепт приготування страви:
Всипте в миску 700 г борошна. Додайте сіль, цукор, перемішайте. Зробіть поглиблення по центру, влийте підігрітий теплий кефір (не гарячий) і сметану кімнатної температури. Додайте соду, дочекайтеся початку реакції (бульбашки), влийте олію і почніть перемішувати сухі інгредієнти з рідкими.
Якщо тісто ще рідке, додатково підсипте близько 50 г. Вимішуйте руками. Тісто має залишитися липкуватим, м’яким, не забитим борошном, «живим».
Не відкладаючи в довгу шухляду, відразу приступайте до ліплення пиріжків. Можна використовувати будь-яку начинку! Хоч солодку, хоч солону. Цьому тісту не потрібно давати відпочити – можна одразу ліпити.
Смажте в достатній кількості олії на вогні нижче середнього з обох боків. Пиріжки збільшаться у розмірі, будуть м’якими та повітряними!
Викладайте їх на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію. Пиріжки виходять такими ж смачними, як у бабусі!
Шикарний рецепт швидкого тіста. Абсолютно без дріжджів та премудростей! Записуйте та готуйте із задоволенням.
Ось що нам знадобиться:
кефір (будь-якої жирності) – 400 мл;
борошно – 700-750 г;
сметана (будь-якої жирності) – 3 ст. л.;
цукор – 1 ст. л.;
сіль – 1 ч. л.;
сода – 1 ч. л. без гірки;
соняшникова олія – 2 ст. л.;
начинка за смаком (наприклад, картопляне пюре).