Бабусині тонкі млинці, рецепт тіста на молоці.

Uncategorized, Життя

Є страви, які миттєво створюють атмосферу затишку та дитинства. Для мене такими стали млинці за рецептом бабусі – тонкі, ароматні, з рельєфним краєм та апетитними дірочками. Але щоб вони виходили завжди, треба враховувати кілька важливих нюансів, про які знала моя бабуся.

Головні секрети ідеального тіста

Інгредієнти мають бути кімнатної температури – так тісто вийде однорідним, а млинці не рвуться.
Цукор у міру – його надлишок може призвести до підгоряння країв, що ускладнить перевертання.
Правильне борошно – від якості борошна залежить еластичність млинців. Якщо тісто надто рідке і млинці рвуться, додайте трохи борошна, але не переборщіть, щоб не зробити тісто щільним.
Змішуйте тісто акуратно – не перебивайте занадто довго, інакше млинці будуть жорсткими.
Інгредієнти (на 10-12 млинців):

Молоко – 500 мл
Борошно – 200 г
Яйця – 2 шт.
Цукор – 1 ст. л.
Ванільний цукор – ½ пакетика
Соняшникова олія – 2 ст. л.
Покроковий рецепт приготування страви:
У глибокій мисці збийте яйця з цукром, поки маса стане трохи повітряною. Влийте молоко та перемішайте до однорідності. Порціями додайте борошно, розмішуючи тісто, щоб не було грудочок. В кінці влийте олію і знову акуратно перемішайте.

Добре розігрійте сковороду – вона має бути дуже гарячою перед першою порцією тіста. Налийте трохи тіста в центр сковороди і круговими рухами розподіліть по дну. Смажте на середньому вогні до рум’яного кольору, акуратно переверніть і готуйте ще кілька секунд.

Готові млинці подавайте зі сметаною, варенням, згущеним молоком, медом, фруктовим соусом або будь-якими іншими смачними доповненнями.

За цим рецептом млинці завжди виходять ніжними, тонкими та ароматними. Він передавався у нашій родині з покоління в покоління, і я впевнена – він стане вашим улюбленим! Спробуйте приготувати і ваші млинці будуть такими ж ідеальними, як у бабусі

Залишити відповідь