Багато недостиглих помідорів? Ось простий рецепт квашених зелених помідорів. Виходять в рази смачніші за достиглі

Світ

Квашені зелені помідори – швидкий та простий рецепт. Зараз саме час для таких смакот.

Помідорне бадилля не викидаю восени, розповідаю, як його використовую для поліпшення ґрунту.

Мені взагалі подобаються більше квашені овочі, ніж мариновані. Солоніння набагато смачніше, але це не означає, що не роблю заготовки на зиму з оцтом. Безумовно, займаюся і маринуванням, бо за умов міської квартири складно зберегти будь-який урожай. Просто, квашені соління смачніше і набагато корисніше.

Сьогодні ділюся вдалим рецептом із зелених помідорів. Це те, що винесла наостанок із теплиці. Помідорки виходять чудові, і якщо в теплицях у вас вирує фітофтора, знімайте зелені плоди та квасьте. Рецепт простий і чудовий, по суті, технологія найпростіша, майже та ж як і для квашених огірків.

Солила у пластмасовому відерці, можна брати будь-яку зручну ємність. У відро на дно виклала довільно парасольки кропу, листя смородини, хрін та багато часточок часнику. Часник можна не чистити, просто розрізати впоперек на кілька частин. Часник був дрібний, брала, не шкодувала. Ще додала перець чорний та горошком, лаврушку. Добре йде насіння гірчиці, але в мене воно скінчилося. Можна готову приправу для консервації купити.

Далі виклала помідори, верхній шар знову приправив. Заливала холодним розсолом із розрахунку 1 ст.л. із верхом солі на 1 літр води. Зверху розмістила гніт. Тримаю 3 діб за кімнатної температури, потім виношу на лоджію. У кого є холодна її комора, відправляйте помідори туди.

За теплої погоди вони заквасяться протягом тижня. З’явиться білий наліт, його не треба прибирати, це ознака бродіння. Можна на цьому етапі до розсолу додати чайну ложку сухої гірчиці, буде ще пікантніше. Гірчиця, до речі, чудовий консервант.

Виходить дуже цікава заготівля, її можна вживати у натуральному вигляді замість солоних огірків. Класно варити із квашених помідорів розсольник. Зберігаю такі помідори, якщо тепло, у холодильнику, але у нас вони довго не затримуються.

А як ви переробляєте зелені помідори чи чекаєте на їх почервоніння?

Залишити відповідь