Багатошаровий салат з куркою та грибами.

Uncategorized, Життя

Багатошаровий салат із куркою та грибами збирається дуже швидко, але для нього необхідно відварити частину інгредієнтів заздалегідь. Можна придушити салат порційно чи салатнику. Можна готувати з копченою, вареною або смаженою куркою. Салатик виходить дуже смачним та яскравим, для святкового столу! Ділюсь рецептом, що сподобався.

Покроковий рецепт приготування страви:
Підготуйте для салату необхідні інгредієнти за списком у рецепті. Куряче м’ясо для салату підійде філе грудок або філе гомілок. Сир твердий беріть на свій смак.

Картоплю та моркву помийте, залийте водою і відваріть у мундирі до м’якості. Готові овочі остудіть, потім очистіть.

Куряче м’ясо відваріть у киплячій воді близько 30 хвилин. Трохи підсоліть. Яйця відваріть у киплячій воді 7-8 хвилин. Потім гарячу воду злийте та остудіть яйця в холодній воді. Охолоджені яйця очистіть від шкаралупи.

Печериці промийте. Цибулю очистіть. Дрібно наріжте гриби та цибулю. Обсмажте в сковороді на невеликій кількості олії все разом 3-5 хвилин. Обсмажені гриби з цибулею остудіть.

Для складання салату використовуйте кільце для сервіровки. Також можна збирати салат і відразу в салатнику. Кільце для сервіровки поставте на тарілку. Куряче м’ясо дрібно наріжте і викладіть першим шаром в кільце. М’ясо трохи притисніть. Усі шари салату промазуйте майонезом.

На м’ясний курячий шар викладіть шар свіжої нарізаної зелені на ваш смак.

Відварену картоплю натріть на великій тертці і викладіть наступним шаром, поверх цибулі.

Наступним шаром викладіть обсмажені гриби із цибулею.

Наступним шаром викладіть курячі яйця, натерті на тертці.

Верхнім шаром викладіть терту відварену моркву. Щільно її притисніть і акуратно зніміть кільце для сервіровки.

Зверху трохи салат присипте натертим твердим сиром, і зеленню для прикраси.

Готовий салат трохи охолодіть у холодильнику, потім подайте до столу.

Ось що нам знадобиться:
Куряче філе – 300 гр.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Картопля – 2 шт.
Печериці свіжі – 150 гр.
Яйце куряче – 2 шт.
Твердий сир – 20 гр.
Сіль за смаком
Зелень до смаку:
Цибуля зелена – за смаком
Кріп – за смаком
Петрушка – за смаком
Для обсмажування:

Олія соняшникова – 1.5 ст. ложки
Для заправки салату:

Майонез – 3 ст. ложки

Залишити відповідь