Байден і Нетаньягу обговорять ризики ударів Ізраїлю по Ірану

Політика, Світ

В середу, 9 жовтня, президент США Джо Байден проведе телефонну розмову з прем’єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу. Лідери обговорять нюанси вірогідного нанесення ударів Ізраїлю по Ірану.

Про це повідомляє Axios. Інформацію про розмову телеканалу повідомили троє американських чиновників.

«Ми хочемо використати цю телефонну розмову, щоб спробувати визначити межі ізраїльської відплати», – зазначив один із чиновників.

За його словами, Вашингтон хоче переконатися, що Ізраїль атакує важливі цілі в Ірані, але при цьому атака не буде непропорційною.

За останній місяць армія оборони Ізраїлю ліквідувала низку лідерів ісламських угруповань у країнах Близького Сходу, яких підтримує Іран.Раніш ми писали, що Ізраїль розпочав нову наземну операцію у Секторі Газа. Зокрема, було оточене місто Джабалія на півночі регіону.

Ще ми повідомляли, що ізраїльська армія продовжує атаки по позиціях ліванського терористичного угруповання Хезболла.

Президент Ізраїлю Іцхак Герцог закликав громадян Ірану та Лівану повстати та протистояти антиізраїльській осі.

Нагадаємо, 7 жовтня Ізраїль завдав авіаудару по цілям у Бейруті, де переховувалося недобите керівництво організації «Хезболла».

В Армії оборони Ізраїлю (ЦАГАЛ) заявили, що ліквідували високопоставленого посадовця ХАМАСу Раухі Муштаха та ще кількох чиновників угрупування. Де-факто він працював прем’єр-міністром Сектору Гази.

Армія Ізраїлю завдала серію авіаційних ударів по Лівану, внаслідок яких було вбито двох наступників ліквідованого раніше лідера «Хезболли» Хасана Насралли.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь