Байден не виключає, що Україна може почати запустити ракети вглиб території рф – Блінкен

Політика, Світ

Держсекретар США Ентоні Блінкен в інтерв’ю Sky News заявив, що президент Джо Байден не виключає можливості дозволити Україні використовувати далекобійну зброю для ударів по території росії.

Блінкен зазначив, що США доклали всіх зусиль, щоб забезпечити Україну необхідною зброєю для ефективного відбиття російської агресії з моменту вторгнення у лютому 2022 року.

Водночас Вашингтон зважує на те, чи зможуть українські військові використовувати та обслуговувати складні західні системи озброєнь.

Також він додав, що Іран надав росії ракети малої дальності, які, ймовірно, будуть використані Кремлем протягом найближчих тижнів.

Раніше ми писали, що президент США Джо Байден зустрінеться з прем’єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером у п’ятницю, 13 вересня, для обговорення питання щодо надання Україні дозволу на удари по військових цілях вглибині росії.Також нагадаємо, що державний секретар США Ентоні Блінкен та міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі оголосили про спільний візит до України, демонструючи солідарність із Києвом на тлі російської агресії.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь