Байден оголосив про виділення Україні нової військової допомоги

Політика, Світ

16 жовтня президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з американським лідером Джо Байденом.

Під час розмови Байден оголосив про новий пакет військової допомоги на $425 млн, до нього увійшло, в тому числі далекобійне озброєння, повідомив Білий дім. Окрім цього Зеленський запропонував розглянути можливість розвитку спільного виробництва зброї. А також обговорили додаткові тренування для українських воїнів.

Також Байден пообіцяв Зеленському, крім нового пакета зброї, і подальшу військові підтримку.

«У найближчі місяці Сполучені Штати нададуть Україні низку додаткових можливостей, зокрема сотні перехоплювачів протиповітряної оборони, десятки систем тактичної протиповітряної оборони, додаткові артилерійські системи, значну кількість боєприпасів, сотні бронетранспортерів і бойових машин піхоти, а також тисячі додаткових бронемашин – усе це допоможе оснастити Збройні сили України. Президент Зеленський поінформував президента Байдена про свій план досягнення перемоги над росією, і обидва лідери доручили своїм командам провести подальші консультації щодо наступних кроків», — йдеться у пресрелізі Білого дому щодо телефонної розмови Байдена та Зеленського.

Також Білий дім повідомив, коли відбудеться відкладене засідання Рамштайну.Раніше повідомлялося, що США розглядають можливість відправити Україні ракети середньої дальності для винищувачів F-16 у межах нового пакета військової допомоги на $375 мільйонів.

Також Сполучені Штати анонсували пакет допомоги для України, який включатиме засоби протиповітряної оборони та ракети до них.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь