Байден прокоментував вступ у війну військ КНДР на боці росії

Політика, Світ

Президент США Джо Байден відреагував на повідомлення про відправлення Північною Кореєю військ до рф, де вони, як очікується, можуть вирушити для участі у війні проти України.

Про це Байден сказав журналістам у Нью-Каслі, штат Делавер, після голосування на президентських виборах, передає «Європейська правда».

На питання про те, як президент США оцінює присутність північнокорейських військ у рф, він сказав: «Це дуже небезпечно, дуже небезпечно». І це все, на що він спромігся.

Байден також згадав повідомлення ЗМІ про те, що опонент Камали Гарріс Дональд Трамп нібито говорив із Владіміром Путіним після того, як пішов з Білого дому.

За оцінкою Міноборони США, Північна Корея відправила близько 10 тисяч військових до рф. Вони візьмуть участь у бойових діях проти України протягом «наступних кількох тижнів».Раніше Генеральний секретар НАТО Марк Рютте підтвердив участь північнокорейських військових у війні рф проти України. Їх розгорнули в Курській області рф.

Залучення солдатів з КНДР до війни з Україною не є ознакою рф як великої держави, заявив очільник МЗС Польщі Радослав Сікорський.

Нещодавно Головне управління розвідки (ГУР) підтвердило перекидування частини військових Північної Кореї в зону бойових дій в Курській області.Бойового контакту з ними Збройні сили України (ЗСУ) поки що не мали.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь