Байден прибув у Німеччину: що на порядку денному

Політика, Світ

Американський президент Джо Байден прибув до німецького Берліна для короткого візиту, щоб обговорити вторгнення росії в Україну з лідерами Німеччини, Франції та Британії.

Про це пише Reuters.

Як розповіло агентство, Байден приземлився пізно в четвер, 17 жовтня, у Берліні, де в п’ятницю, 18 жовтня, вранці проведе двосторонні переговори з президентом і канцлером Німеччини, після чого планується зустріч з лідерами Німеччини, Франції та Британії.

Очікується, що вони обговорять вторгнення росії в Україну та ситуацію на Близькому Сході.

Коментуючи поїздку Байдена, посадовець адміністрації американського президента, з яким поспілкувалися журналісти, зазначив, що «ситуація на полі бою в Україні, хід війни та те, як союзники можуть найкраще підтримати Україну, будуть предметом обговорення».12 жовтня Джо Байден мав головувати на засіданні на рівні лідерів країн та урядів контактної групи з питань допомоги Україні – формату «Рамштайн». Україна мала великі сподівання на цю зустріч, скасовану Байденом через ураган «Мілтон». Це офіційна версія, неофіційна – Байден не захотів зустрічатися у Берліні із Зеленським, щоб зайвий раз не дратувати американських виборців темою підтримки України.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь