Байден привітав нового генсека НАТО Марка Рютте

Політика, Світ

Президент США Джо Байден привітав експрем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте, який з 1 жовтня став генеральним секретарем Північноатлантичного Альянсу.

Заяву Байдена поширив Білий дім.

Американський президент зазначив, що Марк Рютте має солідні досягнення як людина, що досягала консенсусу та як “рішучий лідер”.

“Цілком упевнений, що він продовжить розвивати нашу роботу над створенням НАТО, який буде сильнішим, більшим і рішучішим, ніж будь-коли, у втіленні своєї місії зі створення безпечнішого світу для наших народів”, – додав він.

Також Байден пообіцяв, що США продовжать виконувати зобов’язання члена Альянсу. Зокрема йдеться про статтю 5 щодо колективної самооборони.Окремо президент США висловив “глибоку вдячність” Єнсу Столтенбергу, який очолював Альянс протягом “найбільш значущого десятиріччя для євроатлантичної безпеки з часів Другої світової війни”.

Президент України Володимир Зеленський також привітав Марка Рютте зі вступом на посаду генерального секретаря НАТО.

Раніше ми писали, що новий генеральний секретар НАТО Марк Рютте заявив про необхідність підтримати Україну та наближення її до членства в Альянсі. Без незалежної та сильної України в Європі не буде надійної безпеки.

Також нагадаємо, що генеральний секретар НАТО Марк Рютте планує працювати з будь-яким майбутнім президентом Сполучених Штатів Америки (США), незалежно від результатів виборів в країні. Він добре знає обидвох нинішніх кандидатів.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь