Байден в ООН: "Ми не можемо втомлюватися від підтримки України"

Події України


Байден в ООН: “Ми не можемо втомлюватися від підтримки України”

“Війна Путіна провалилася”

Президент США Джо Байден виступив з останньою промовою перед Генеральною Асамблеєю ООН у вівторок, 24 вересня 2024 року, закликаючи світову спільноту продовжувати підтримувати Україну в її боротьбі проти російської агресії.

“Ми не можемо втомлюватися, ми не можемо відводити погляд”, – заявив Байден, підкреслюючи важливість продовження підтримки України. Він зазначив, що конфлікт між Україною та Росією є центральним і невідкладним питанням зовнішньої політики в поточній президентській кампанії.

Президент США підкреслив роль Америки в підтримці України: “За моїм наказом Америка заповнила цю прогалину”. Байден також заявив, що США “забезпечили виживання України як вільної нації”.

Байден закликав прихильників України “продовжувати курс, поки країна не досягне справедливого і тривалого миру”. Однак, як зазначають спостерігачі, все ще не зрозуміло, наскільки збігаються бачення закінчення війни у Вашингтоні та Києві.

У своїй промові президент США також торкнувся ряду інших глобальних проблем, включаючи штучний інтелект, конфлікт на Близькому Сході та пандемію COVID-19.



джерело

Залишити відповідь