Байден відреагував на удар Ізраїлю по штабу «Хезболли» у Лівані

Політика, Світ

Президент США Джо Байден прокоментував удар Ізраїлю по штабу ліванського угруповання «Хезболла» в Бейруті.

Заяву американського президента наводить телеканал CNN.

Байден повторив, що США не брали участі в операції Армії оборони Ізраїлю. Він також зазначив, що чекає на додаткову інформацію, перш ніж коментувати п’ятничні авіаудари.

«Ми все ще збираємо інформацію, я можу сказати вам – Сполучені Штати не знали і не брали участі в операції ЦАГАЛу. Ми збираємо більше інформації. Я скажу більше, коли у нас буде більше інформації», – сказав президент США.

Він додав, що «завжди стурбований» ескалацією напруженості в регіоні через конфлікт.Армія оборони Ізраїлю напередодні заявила, що завдала удару по головному штабу і складах «Хезболли» в столиці Лівану Бейруті.

За словами глави Пентагону Ллойда Остіна, США не були заздалегідь попереджені про наміри Ізраїлю завдати удару.

Нагадаємо, 27 вересня ізраїльські військові завдали удару по столиці Лівану – Бейруту. Ціллю їхньої атаки був лідер Хезболли Хасан Насралла. Удару було завдано по підземному бункеру, де зустрічаються керівники організації. Нараз достеменно невідомо, чи живий Насралла.

Також нагадаємо, що прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив на Генасамблеї ООН, що у разі атаки Ірану на Ізраїль, ЦАГАЛ завдасть удару у відповідь, підкреслюючи, що ізраїльські військові дотягнуться скрізь.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАГАЛ) заявила про ліквідацію лідера «Хезболли» Хасана Насралла. Він загинув внаслідок авіаудару по столиці Лівану.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь