Байден впевнений, що росія програє у війні з Україною

Політика, Світ

Президент США Джо Байден перед зустріччю з Володимиром Зеленським у Білому домі заявив, що рф не зможе перемогти у війні з Україною.

Про це повідомляє «Європейська правда».

Байден нагадав, що учора мав зустріч з Володимиром Зеленським, який попередньо поділився із ним планом перемоги у війні. Цей план, зазначив Байден, обговорять на зустрічі і сьогодні.

Президент США ніяк не оцінив цей план, але сказав, що у цьому зв’язку бачить два моменти.

«Прямо зараз ми повинні посилити позиції України в цій битві. І саме тому сьогодні я з гордістю оголошую про новий пакет безпекової допомоги на суму 2,4 мільярда доларів», – сказав він.«По-друге, ми дивимося вперед, щоб допомогти Україні досягти успіху в довгостроковій перспективі», – додав президент США.

Він зауважив, що слід підтримувати Україну на шляху до членства в ЄС і НАТО та продовжувати реформи, спрямовані на боротьбу з корупцією і зміцнення демократії.

«Ми повинні забезпечити Україні достатній потенціал для захисту від майбутньої російської агресії. Тому я пишаюся тими кроками, які ми зробили в нашому партнерстві на цих фронтах», – сказав Байден, згадавши про підписання безпекових договорів з понад 20 країнами.

«Таким чином, обома цими діями ми даємо зрозуміти, що ми підтримуємо Україну зараз і в майбутньому, і нам є що обговорити. Ці два елементи мають вирішальне значення для того, як закінчиться ця війна. Дозвольте мені бути відвертим, росія не переможе у війні. росія не переможе. Україна переможе, і ми будемо продовжувати стояти поруч з вами», – сказав Джо Байден.

Нагадаємо, 26 вересня президент України Володимир Зеленський прибув до Білого дому, де у нього заплановані переговори: спочатку з президентом Джо Байденом, а потім віцепрезиденткою Камалою Гарріс. Він має представити їм свій план перемоги у війні.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь