Байден вважає, що на Близькому Сході можна буде уникнути тотальної війни

Політика, Світ

Президент США Джо Байден заявив, що не вірить у переростання загострення на Близькому Сході на велику війну у регіоні. Заява прозвучала на тлі операції Ізраїлю проти ХАМАС та «Хезболли» у Секторі Газа та Лівані, та ескалації напруженості цієї країни з Іраном.

Про це повідомляє Reuters.

За словами американського президента, такої «тотальної війни» можна уникнути, але для цього потрібно більше зусиль.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо своєї впевненості, що таку війну можна запобігти, Байден сказав: «Наскільки ви впевнені, що дощу не буде? Слухайте, я не вірю, що буде тотальна війна».

«Я думаю ми можемо цього уникнути», – зазначив президент США та додав, що «ще багато чого потрібно зробити» для деескалації на Близькому Сході.Байден підтвердив намір Штатів у надалі підтримувати та захищати Ізраїль. Так він відповів на запитання представників ЗМІ, чи відправить американські війська для допомоги союзнику.

«Ми вже допомогли Ізраїлю. Ми збираємося захищати Ізраїль», – наголосив американський президент.

Відомо, що 1 жовтня президент США Джо Байден скликав термінову нараду в Ситуаційній кімнаті після того, як Іран здійснив запуск сотень ракет, включаючи балістичні та крилаті, по території Ізраїлю. Через атаку системи оборони Ізраїлю зазнали значного навантаження, що спонукало США негайно надати військову допомогу.

У вівторок 1 жовтня Іран здійснив ракетну атаку на Ізраїль. Проте вона провалилася, заявив прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу.

Високий представник Європейського Союзу з питань закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель відреагував на ракетний обстріл Ізраїлю з боку Ірану. Він засудив атаку та закликав до припинення вогню.

Напруженість між Ізраїлем та Іраном значно загострилася останніми тижнями, оскільки Ізраїль активізував свої зусилля проти «Хезболли» в Лівані, бойового угруповання, яке підтримує Іран. Так, Ізраїль 30 вересня розпочав наземну операцію на півдні Лівану проти «Хезболли».

Ізраїль обов’язково відповість на ракетний напад Ірану, але де і коли, вирішуватиме сам, заявив прессекретар ЦАХАЛу контр-адмірал Даніель Хагарі.

Посла Ірану викликали до Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь