Байден закликав Ізраїль утриматися від ударів по нафтових родовищах в Ірані

Політика, Світ

Американський президент Джо Байден вважає, що Ізраїлю не слід атакувати нафтові об’єкти Ірану. У якості акту відплати за масований удар балістикою 1 жовтня.

Про це повідомляє The New York Times.

«Ізраїльтяни ще не вирішили, як вони, що вони збираються робити в плані удару. Це обговорюється. Якби я був на їхньому місці, я б думав про інші альтернативи, ніж нанесення ударів по нафтових родовищах», – заявив Байден на вчорашньому брифінгу в Білому домі.

На питання, чи відмовляється прем’єр Біньямін Нетаньяху від дипломатичної угоди про припинення вогню в Лівані та секторі Газа, Байден заявив, що підтримує Ізраїль більше, ніж будь-який інший американський президент.

«Думаю, Бібі (прізвисько Нетаньяху, – ред.) має пам’ятати про це», – додав він.Байден також сказав, що його адміністрація розглядає можливість санкцій проти Ірану і все ще спілкується з командою Нетаньяху про те, які заходи у відповідь може вжити Ізраїль.

Раніше Байден виступив проти удару Ізраїлю по об’єктах ядерної програми Ірану.

Нагадаємо, республіканці у Конгресі США звинуватили Байдена у тому, що він неодноразово погрожував Ірану покаранням за його агресивні дії, але так нічого і не зробив.

Відомо, що 1 жовтня президент США Джо Байден скликав термінову нараду в Ситуаційній кімнаті після того, як Іран здійснив запуск сотень ракет, включаючи балістичні та крилаті, по території Ізраїлю. Через атаку системи оборони Ізраїлю зазнали значного навантаження, що спонукало США негайно надати військову допомогу.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь