Байден заявив, що був впевнений у перемозі на виборах, але його попросили

Політика, Світ

Чинний президент США Джо Байден вважає, що переміг би кандидата в президенти на наступних виборах Дональда Трампа, якби не вийшов із перегонів.

Про це Байден сказав в інтерв’ю програмі The View, цитують Axios та New York Times.

За його словами, його рейтинг «завжди був у межах досяжності перемоги» над Трампом, якого він назвав «невдахою». Президент США сказав, що ніколи повністю не вірив, що з боку демократів існувало «переважне небажання», щоб він балотувався.

Водночас він визнав, що «були люди, які хотіли, щоб я відійшов убік», але це, мовляв, не було причиною його виходу з перегонів.

Байден пояснив, що обійняв посаду, очікуючи, що буде «перехідним президентом», однак вирішив залишитися, тому що йому нібито вдалося «досягти успіху у виконанні справ, котрі, як люди думали, ми не можемо виконати». Тому йому, мовляв, знадобилося більше часу, «ніж зазвичай».Також американський президент знову сказав, що в нього хороші стосунки з колишньою спікеркою Палати представників Ненсі Пелосі, яка нібито відіграла ключову роль у рішенні Байдена знятися з виборів.

Нагадаємо, що 21 липня президент США  Джо Байден заявив, що не братиме участі у виборах: мовляв, в інтересах його партії і країни буде піти у відставку і не намагатися переобратись на другий термін.

Згодом Байден розповідав, що був впевнений у перемозі над Трампом. Але проти його участі у виборах виступили деякі конгресмени-демократи, бо він тягнув їхні рейтинги вниз, і йому довелося погодитись.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь