Бараняча нога в духовці в рукаві: як готувати та подати
Запечена бараняча нога – це страва, яка стане справжньою окрасою святкового столу!
Завдяки ніжному м’ясу, насиченому ароматом спецій, ідеальна бараняча нога в духовці в рукаві точно сподобається усім любителям м’ясних страв!
Ми поділимося простим рецептом і корисними порадами, щоб ваша страва вийшла бездоганною.
Чому саме бараняча нога – це частина туші з мінімальною кількістю жиру, яка підходить для різних способів приготування. Особливий смак цього м’яса можна підкреслити за допомогою маринадів, спецій і трав. Головне – обрати свіже м’ясо, світлого кольору, без різкого запаху.
Бараняча нога в духовці в рукаві: рецепт
Подайте цю апетитну страву з картопляним пюре, запеченою картоплею чи овочами-гриль. І, звісно, не зайвим буде смачний соус. Наш вибір – ткемалі.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Інгредієнти:
- бараняча нога – 1,5 кг
- морква – 1 шт.
- часник – 3 зубки
- сіль, перець – до смаку
- гірчиця – 1 ст. л.
- оливкова олія – 70 мл
- пряні трави (чебрець, розмарин, материнка) – до смаку
Як приготувати баранячу ногу в духовці в рукаві: рецепт покроково
- Зачистьте баранячу ногу: видаліть зайвий жир і хрящі. Потім її гарно промийте та злегка обсушіть.
- Нашпигуйте м’ясо: зробіть 20–25 невеликих надрізів, у які покладіть шматочки моркви та нарізані зубки часнику.
- Для маринаду змішайте пряні трави, сіль, перець, гірчицю й оливкову олію.
- Ретельно натріть баранячу ногу отриманою сумішшю.
- Викладіть підготовлену баранячу ногу в харчову плівку та гарно загорніть. Помістіть у холодильник маринуватися на 1 добу.
- Викладіть баранячу ногу в рукав для запікання, закріпіть краї та зробіть кілька надрізів у верхній частині рукава для виходу пари.
- Запікайте у духовці за 200 градусів близько 1 години 30 хвилин. Для рівномірного приготування поступово знижуйте температуру: кожні 20 хвилин трохи зменшуйте.
- Готову баранячу ногу викладіть на пласку тарілку застелену лавашем та залиште на 10 хвилин, щоб сік рівномірно розподілився.