Бараняча нога в духовці в рукаві: як готувати та подати

Події України

Запечена бараняча нога – це страва, яка стане справжньою окрасою святкового столу!

Завдяки ніжному м’ясу, насиченому ароматом спецій, ідеальна бараняча нога в духовці в рукаві точно сподобається усім любителям м’ясних страв!

Ми поділимося простим рецептом і корисними порадами, щоб ваша страва вийшла бездоганною.

Чому саме бараняча нога – це частина туші з мінімальною кількістю жиру, яка підходить для різних способів приготування. Особливий смак цього м’яса можна підкреслити за допомогою маринадів, спецій і трав. Головне – обрати свіже м’ясо, світлого кольору, без різкого запаху.

Бараняча нога в духовці в рукаві: рецепт

Подайте цю апетитну страву з картопляним пюре, запеченою картоплею чи овочами-гриль. І, звісно, не зайвим буде смачний соус. Наш вибір – ткемалі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Інгредієнти:

  • бараняча нога – 1,5 кг
  • морква – 1 шт.
  • часник – 3 зубки
  • сіль, перець – до смаку
  • гірчиця – 1 ст. л.
  • оливкова олія – 70 мл
  • пряні трави (чебрець, розмарин, материнка) – до смаку

Як приготувати баранячу ногу в духовці в рукаві: рецепт покроково

  1. Зачистьте баранячу ногу: видаліть зайвий жир і хрящі. Потім її гарно промийте та злегка обсушіть.
  2. Нашпигуйте м’ясо: зробіть 20–25 невеликих надрізів, у які покладіть шматочки моркви та нарізані зубки часнику.
  3. Для маринаду змішайте пряні трави, сіль, перець, гірчицю й оливкову олію.
  4. Ретельно натріть баранячу ногу отриманою сумішшю.
  5. Викладіть підготовлену баранячу ногу в харчову плівку та гарно загорніть. Помістіть у холодильник маринуватися на 1 добу.
  6. Викладіть баранячу ногу в рукав для запікання, закріпіть краї та зробіть кілька надрізів у верхній частині рукава для виходу пари.
  7. Запікайте у духовці за 200 градусів близько 1 години 30 хвилин. Для рівномірного приготування поступово знижуйте температуру: кожні 20 хвилин трохи зменшуйте.
  8. Готову баранячу ногу викладіть на пласку тарілку застелену лавашем та залиште на 10 хвилин, щоб сік рівномірно розподілився.

Залишити відповідь