Бейрут пережив найінтенсивніше бомбардування з початку операції Ізраїлю

Політика, Світ

Квартал Дахія у Бейруті в нічь проти 6 жовтня пережив найінтенсивніше бомбардування з початку операції Ізраїлю у Лівані.

Про це повідомляють телеграм-канали. В мережу також виклали відео прильотів.

Зазначається, що у місці було чутно множинні вторинні детонації боєприпасів після початку атаки ЦАГАЛ.

«Коли ми говоримо, що квартал Дахія – це оплот «Хезболли» у Бейруті, це буквально так. Там знаходився не лише центральний бункер цієї організації, а й житлові будівлі були перетворені на цехи та склади боєприпасів. Як росія перетворила Донецьк на одну велику військову та логістичну базу, напхану зброєю, рембазами та складами, так і Іран перетворив Дахію на величезний логістичний та виробничий хаб для «Хезболли». Тотальне винесення ворожої логістики та інфраструктури – базис будь-якої військової операції», – повідомляє військовий експерт Йоган Левін.Нагадаємо, що перша частина плану по замінуванню рацій членам ліванського угрупування «Хезболла» почала впроваджуватись у Лівані Моссадом у 2015 році. Ідея пейджерної операції виникла у 2022 році і почала втілюватись у життя більш ніж за рік до атаки ХАМАС 7 жовтня.

Верховний лідер Ірану Алі Хаменеї попереджавлідера Хезболли Хасана Насраллу про загрозу ліквідації з боку Ізраїлю, за кілька днів до запланованого удару.

Ізраїль відповість на іранську атаку балістичними ракетами своїм ударом по важливих цілях Ірану, і це станеться «дуже скоро».

Також нагадаємо, що Іран здійснив «самооборону» проти Ізраїлю, тому його «дії завершені», якщо тільки Ізраїль не вирішить відплатити.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь