Бербок не виключає, що у майбутньому Україна зможе бити вглиб рф німецькою зброєю

Політика, Світ

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок не виключила, що у перспективі Україна зможе завдавати далекобійних ударів по території Росії німецькою зброєю. Її цитує Tagesschau.

Бербок зазначила, що не хоче відкрито обговорювати, наскільки далеко вглиб російської території Україна може завдавати удари, оскільки росіяни, на її думку, можуть отримати від цього вигоду.

Міністерка підкреслила, що Україна не зобов’язана чекати, поки її атакують, щоб відповісти.

«Право України на самооборону не означає, що ракета має спочатку перетнути кордон або влучити по такому місту, як Харків, перш ніж їй буде дозволено захищатися. Навіть найкраща протиповітряна оборона не завжди може цьому запобігти», – заявила глава німецької дипломатії.

Нагадаємо, що заступник держсекретаря США Курт Кемпбелл повідомив, що питання постачання ракет ATACMS Україні залишається темою активних обговорень.

Раніше ми писали, що американська розвідка вважає, що росія може посилити агресію проти США і союзників, якщо Україні дозволять використовувати західні ракети для ударів углиб росії. Цю оцінку, яка раніше не розголошувалася, озвучили американські чиновники, які побажали зберегти анонімність.Також нагадаємо, що українські лідери нібито не надали американцям «переконливих аргументів», чому дозвіл на використання західної зброї для ударів по росії може істотно вплинути на війну. Саме тому цього дозволу досі й не надали.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь