Беру крохмаль, сир і масло. Рецепт простого грушевого тортика
Груші — дуже смачний і корисний продукт. У цьому році у нас на дачі дозрів великий урожай фруктів. Я навіть не знаю, куди їх дівати. На щастя, я дізналася цікавий рецепт торта з грушами і сиром. Вирішила спробувати і не пошкодувала. Десерт вийшов смачним, ніжним і ароматним.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Необхідні компоненти
До складу тесту для грушевого торта входить:
- Сир в кількості 150 м
- Шість столових ложок рафінованої соняшникової олії.
- Яйце.
- Дві упаковки ванільного цукру.
- Велика ложка порошку какао.
- Борошно в кількості 300 м
- Щіпка кухонної солі.
- Вершкове масло (для покриття металевого листа).
- Три маленькі ложки пекарського порошку.
В якості наповнювача для десерту використовується:
- Півтора кілограма груш. Фрукти потрібно очистити від шкірки, насіння. Нарізати скибочками, з’єднати з шкіркою і соком лимона.
- Приблизно 250 г сиру.
- Сметана в такій же кількості.
- Три яйця.
- Білки треба відокремити від жовтків.
- Приблизно 75 г цукрового піску.
- Столова ложка крохмалю.
- Щіпка подрібненої гвоздики.
- Упаковка ванільного цукру.
Спосіб приготування
Для тіста потрібно змішати сир з маслом і яйцями. Додати ванільний цукор, порошок какао, сіль. Перемішати компоненти до появи маси з однорідною консистенцією.
Помістити в посудину з продуктами борошно, просіяне з пекарським порошком. Розтерти інгредієнти. Якщо тісто виходить дуже щільним, в нього можна додати одну-дві столові ложки води. Перемішати компоненти до появи маси з рівною текстурою. Її слід розкачати і помістити на металевий лист, покритий маслом. На поверхню тесту викладають рівний шар груш. Духовку розігрівають до температури 200 градусів. Білки слід збити до появи щільної піни.
Жовтки розтирають з сиром, цукровим піском, сметаною. Додають крохмаль. Поміщають в масу ванільний цукор, гвоздику. Поступово з’єднують суміш зі збитими білками. Рівномірно покривають груші наповнювачем. Ставлять страву на середній рівень духовки. Готують протягом тридцяти хвилин. Поверхня торта повинна стати щільною і покритися рум’яною скоринкою.