Білорусь вирішила зупинити будівництво військового містечка поблизу України

Політика, Світ

Міністерство оборони Білорусі призупинило будівництво військового містечка в Гомельській області поблизу кордону з Україною.

Про це повідомило білоруське Радіо Свобода.

Журналісти проаналізували супутникові знімки і виявили, що роботи на об’єкті «Чайка» (колишньому радянському піонерському таборі), який розташований за 40 кілометрів від українського кордону, ймовірно, були зупинені з невідомих причин.

Джерела Радіо Свобода надали фотографії, зроблені на території об’єкта, що належить Міноборони Білорусі. Вони свідчать про відсутність активної діяльності: наразі там лише знесли корпуси колишнього табору, а також немає ні обладнання, ні працівників, ні охорони.

Крім того, супутникові знімки підтверджують, що на території колишнього табору нові об’єкти не з’явилися. На знімку від 10 жовтня 2024 року видно, що будівельних робіт не проводиться.

Плани щодо будівництва нового військового містечка та полігону в Гомельській області стали відомі минулого року і були включені в державну інвестиційну програму. Першу чергу планували завершити в березні 2024 року, однак з невідомих причин будівництво було призупинене. Станом на 23 жовтня нових будівель на місці колишнього табору не з’явилося.

Згідно з офіційними джерелами, на будівництво нового військового містечка у 2023 році планувалося виділити 500 тисяч рублів з бюджету, а у 2024 і 2025 роках — 10 і 40 мільйонів відповідно. Проєкт мав стартувати в 2023 році і завершитися в 2027-му.

Раніше ми писали, що глава білоруського режиму Олександр Лукашенко пригрозив війною. Вона можлива у тому випадку, якщо рф приєднає країну до своєї території.

Також нагадаємо, що білоруський диктатор Олександр Лукашенко не вірить у залучення володимиром путіним військових Північної Кореї для посилення армії рф. На його думку, НАТО відповість на такий крок введенням своїх військ в Україну.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь