“Більше місяця вважався зниклим безвісти”: на Львівщині попрощаються з мужнім Героєм Юрієм Шпилькою

Війна

Завтра, 4 жовтня 2024 року попрощаються з мужнім воїном Юрієм Шпилькою з селища Журавно, що на Львівщині. Герой загинув ще 16 серпня 2024 року у Курській області.

Про це повідомляє Журавненська селищна рада, передає “Це моя Україна“.

“Завтра, 04 жовтня 2024 року, зустрічаємо «на щиті» нашого молодого земляка – Героя з селища Журавно ШПИЛЬКУ ЮРІЯ МИХАЙЛОВИЧА, 26.04.1995 р.н.

Захисник України ШПИЛЬКА ЮРІЙ МИХАЙЛОВИЧ, колишній навідник десантно-штурмового взводу десантно-штурмової роти військової частини А1910, який рахувався зниклим безвісти з 16 серпня 2024 року, визнаний загиблим. Вірний військовій присязі, у бою за нашу Батьківщину. під час виконання бойового завдання, виявивши стійкість і мужність, Воїн загинув внаслідок авіаудару поблизу населеного пункту Косица Суджанського району Курської області.

4 жовтня 2024 року о 12:00 год. жалобний кортеж із тілом нашого Захисника буде рухатись з напрямку с. Дем’янка-Наддністрянська Стрийського району, автодорогою через м.Жидачів до селища Журавно. У Журавно траурний кортеж прибуде орієнтовно о 12:30 год.

Будьмо готові утворити живий коридор пошани з державною символікою та запаленими лампадками …

Розділяємо з рідними та близькими страшне горе втрати найріднішої людини” – зазначають у Журавненській міській раді.

Про загиблого Героя

ШПИЛЬКА ЮРІЙ МИХАЙЛОВИЧ народився 26.04.1995 року в смт. Журавно Жидачівського  району, де і проживав з батьками. У 2001 році пішов у Журавнівську  середню  школу, де закінчив 11 класів. У 2012 році вступив у ЛНУ імені Івана Франка. Після закінчення навчання працював у м. Львові та за кордоном. У 2020 році повернувся в Україну. 15 травня 2024 року ЮРІЙ ШПИЛЬКА став на захист України від російського агресора в лавах ЗСУ. Вірний військовій присязі, у бою за нашу Батьківщину. під час виконання бойового завдання, виявивши стійкість і мужність, Воїн загинув внаслідок авіаудару поблизу населеного пункту Косица Суджанського району Курської області. У  Захисника залишились батько, мама, брат та сестра.

попрощаються з Юрієм Шпилькою
на Львівщині попрощаються з Юрієм Шпилькою

Залишити відповідь