Більше оселедець у магазині не купую, а солю сама (цибуля з’їдається найпершою)

Суспільство

Сьогодні я Вам покажу як просто та смачно засолити оселедець чи скумбрію у банку.

Інгредієнти з розрахунку на 2 банки об’ємом 500 мл.

  1. Оселедець або скумбрія (середні) — 2 шт.
  2. Ріпчаста цибуля (середня) — 1 шт.
  3. Вода — 500 мл.
  4. Рослинна олія — ​​1 год. ложка у кожну банку.
  5. Сіль — 2 ст. ложки.
  6. Цукор — 1 ст. ложки.
  7. Суміш перців, коріандр – до смаку.
  8. Лавровий лист — 2 шт.

Спосіб приготування:

  1. У риби відрізаємо голову, потрошимо, ретельно промиваємо, а потім нарізаємо на порційні шматочки.
  2. Одну середню цибулину нарізаємо півкільцями.
  3. У каструлю наливаємо 500 мл. води. Додаємо 2 ст. ложки солі, 1 ст. ложку цукру.

Так само додаємо суміш перців і два лаврові листки.

  1. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. З моменту закипання проварюємо 2 хвилини, вимикаємо вогонь та повністю остуджуємо.
  2. Беремо чисті банки і пошарово укладаємо цибулю, рибу, цибулю, рибу і так догори банки.
  3. Повністю остиглим маринадом заливаємо банки догори.
  4. До кожної банку відправляємо по 1 год. ложки олії.
  5. Банки закриваємо кришками чи фольгою як я. Відправляємо в холодильник і на ранок рибу можна буде їсти.

Викладаємо слабосолоний оселедець на тарілку і подаємо до столу. Цибуля теж виходить дуже смачною і з’їдається у нас без залишку.

Для любителів оселедець, цей рецепт справжня знахідка, скоріше зберігайте рецепт і йдіть готувати! Запевняю, що якщо один раз приготуєте, то потім робитимете постійно!

Як вам такий рецепт? Сподобався? Чекаю на Ваші коментарі.

Залишити відповідь