Більше оселедець у магазині не купую, а солю сама (цибуля з’їдається найпершою)
Сьогодні я Вам покажу як просто та смачно засолити оселедець чи скумбрію у банку.
Інгредієнти з розрахунку на 2 банки об’ємом 500 мл.
- Оселедець або скумбрія (середні) — 2 шт.
- Ріпчаста цибуля (середня) — 1 шт.
- Вода — 500 мл.
- Рослинна олія — 1 год. ложка у кожну банку.
- Сіль — 2 ст. ложки.
- Цукор — 1 ст. ложки.
- Суміш перців, коріандр – до смаку.
- Лавровий лист — 2 шт.
Спосіб приготування:
- У риби відрізаємо голову, потрошимо, ретельно промиваємо, а потім нарізаємо на порційні шматочки.
- Одну середню цибулину нарізаємо півкільцями.
- У каструлю наливаємо 500 мл. води. Додаємо 2 ст. ложки солі, 1 ст. ложку цукру.
Так само додаємо суміш перців і два лаврові листки.
- Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. З моменту закипання проварюємо 2 хвилини, вимикаємо вогонь та повністю остуджуємо.
- Беремо чисті банки і пошарово укладаємо цибулю, рибу, цибулю, рибу і так догори банки.
- Повністю остиглим маринадом заливаємо банки догори.
- До кожної банку відправляємо по 1 год. ложки олії.
- Банки закриваємо кришками чи фольгою як я. Відправляємо в холодильник і на ранок рибу можна буде їсти.
Викладаємо слабосолоний оселедець на тарілку і подаємо до столу. Цибуля теж виходить дуже смачною і з’їдається у нас без залишку.
Для любителів оселедець, цей рецепт справжня знахідка, скоріше зберігайте рецепт і йдіть готувати! Запевняю, що якщо один раз приготуєте, то потім робитимете постійно!
Як вам такий рецепт? Сподобався? Чекаю на Ваші коментарі.