Більшість українців не погодяться на деякі вимоги ЄС, навіть якщо це відкладе вступ

Політика

Абсолютна більшість українців вважають, що країна повинна відстоювати свої інтереси та не погоджуватися на окремі вимоги Європейського Союзу, навіть якщо це відтерміновує вступ.

Про це свідчать результати опитування «Успіх чи ні? Як українці оцінюють реформування органів правопорядку та підтримку ЄС», яке провела соціологічна група «Рейтинг».

Як свідчить опитування, 68% респондентів вважають, що Україна повинна відстоювати свої інтереси й не погоджуватися на окремі вимоги ЄС, навіть якщо це відтерміновує набуття Україною повноправного членства.

На противагу їм – 28% респондентів – погоджуються з думкою, що Україна повинна прийняти всі необхідні закони й виконати всі вимоги ЄС, щоб якнайшвидше вступити.

Думка про необхідність якнайшвидшого вступу до ЄС має більшу підтримку серед опитаних з обласних центрів, молодших опитаних та забезпечених груп.

Опитування проводилося з 24 по 29 вересня 2024 року на замовлення Консультативної місії ЄС в Україні методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера. Вибірка склала 2000 респондентів, а похибка становить 2,2%.

Нагадаємо, українці вважають найбільш актуальною підтримку Європейського Союзу у боротьбі з корупцією, справедливого правосуддя, допомогу деокупованим територіям, у розслідуванні воєнних злочинів.

Раніше опитування показало, що у референдумі щодо вступу України до Європейського Союзу готовий взяти участь 81% українців, і 88% з них проголосували б «за». Проти – 8%.

Тим часом, нове опитування показало, що найпоширенішим джерелом надійної та перевіреної інформації про події в Україні стали канали в Telegram (47%). Водночас телемарафон втрачає популярність.

Нове опитування показало, що українці негативно ставляться до чотирьох з п’яти слабо розвинених країн БРІКС. Переважає негативне ставлення до Південно-Африканської республіки.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь