Білий дім порадив путіну не втручатися у вибори в США

Політика, Світ

У Білому домі порадили Москві припинити втручатися у президентські вибори в США. Там розкритикували публічні дискусії російського диктатора володимира путіна щодо «підтримки» тих чи інших кандидатів.

Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі під час брифінгу у Вашингтоні.

Під час спілкування із журналістами Кірбі прокоментував слова путіна про те, що він «надає перевагу» кандидатурі віцепрезидентки Камалі Гарріс на передвиборчих перегонах. Російський диктатор «повинен припинити говорити про вибори, і крапка», зазначив він.

«Він не повинен нікому віддавати перевагу так чи інакше. Єдиний народ, який повинен визначати, хто буде наступним президентом Сполучених Штатів – це американський народ», – заявив Кірбі.

Американська сторона була б «дуже вдячна», якби путін «А: припинив говорити про вибори, і Б: припинив у них втручатися», додав він.Кремль звертається до американців і комерційних піар-фірм у рф, які нічого не підозрюють, щоб поширювати дезінформацію про президентські перегони в США, йдеться у заяві високопосадовців розвідки.

У 2024 році у багатьох країнах світу пройдуть вибори, у які обов’язково спробує втрутитися росія, щоб вплинути на результати голосування, заявив керівник відділу проблем дезінформації Державного департаменту США Джеймі Рубін.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь