Білий дім розкритикував коментар Маска про замах на Трампа

Політика, Світ

У понеділок Білий дім розкритикував видалений пост мільярдера Ілона Маска. У ньому він торкнувся теми не лише замахів на кандидата в президенти США Дональда Трампа.

Про це повідомляє Axios.

Зазначається, що у видаленому посту Маск ставив питання, чому колишній президент Трамп нещодавно зіткнувся з двома явними замахами на життя, а президент США Джо Байден і віце-президент Камала Гарріс – ні.

«І ніхто навіть не намагається вбити Байдена/Камалу», – йшлося у пості мільярдера в соцмережі Х (колишній Twitter).

Як пише Axios, спочатку Маск чинив опір закликам у мережі видалити пост. На прохання переглянути свій коментар він відповів, що: «Ніхто навіть не намагався це зробити, ось що я хочу сказати, і ніхто не буде».На ще одне прохання видалити та перефразувати допис, він відповів таким чином.

«Це справедливо. Я не хочу робити те, що зробили вони, навіть жартома» – написав Маск.

Зрештою мільярдер все ж таки видалив пост і спробував заявити, що це був жарт.

На ситуацію відреагували у Білому домі. Прес-секретар Ендрю Бейтс нагадав, що Байден і Гарріс після тривожних новин (про замах на Трампа) заявили, що в США немає місця політичному чи іншому насильству. Вони наголосили, що всі мають зробити свій внесок, щоб цей інцидент не призвів до більшого насильства.

«Насильство слід лише засуджувати, а не заохочувати чи висміювати. Така риторика безвідповідальна», – продовжив речник Білого дому Ендрю Бейтс.

Наприкінці публікації Axios додало, що представники Х не одразу відреагували на прохання прокоментувати ситуацію.

Нагадаємо, інцидент стався напередодні, 15 вересня, на полі для гольфу Trump International Golf Club у Вест-Палм-Біч, Флорида. Агенти Секретної служби, що охороняли Трампа, помітили озброєного чоловіка і відкрили по ньому вогонь. Пізніше підозрюваного затримали в його автомобілі. Він перебуває під вартою.

Федеральне бюро розслідувань (ФБР) ідентифікувало підозрюваного у другій спробі замаху на кандидата у президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа як 58-річного Раяна Веслі Рута.

Пізніше Федеральне бюро розслідувань назвало інцидент «схожим на спробу вбивства колишнього президента Трампа».

Затриманий правоохоронцями США 58-річний Раян Веслі Раут, який нібито мав намір скоїти замах на кандидата в президенти Дональда Трампа, раніше мав проблеми з законом.

Байден дав розпорядження Секретній службі США вжити необхідних заходів для убезпечення Трампа та заявив, що молиться за нього.

Щодо попереднього замаху на Трампа, то його було скоєно 13 липня, під час мітингу в штаті Пенсильванія, він тоді дістав легке вогнепальне поранення.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь