Білий дім серйозно стурбований загрозою повномасштабної війни між Ізраїлем та Хезболлою

Політика, Світ

Американські офіційні особи попереджають про можливе загострення бойових дій між Ізраїлем та Хезболлою, що може призвести до повномасштабної війни. Напруженість зросла після нещодавніх атак Ізраїлю на позиції Хезболли, включно з ударами по будівлях у Бейруті, внаслідок яких загинув один із її лідерів.

Про це повідомляє Politico.

Аналіз адміністрації президента США Джо Байдена вказує на те, що обидві сторони можуть зіткнутися з труднощами у зниженні напруженості. Вашингтон веде переговори з Ізраїлем та регіональними союзниками, щоб уникнути прямої конфронтації, хоча деякі представники вважають, що атаки можуть тривати, а Хезболла може відповісти ударами безпілотників.

Основний страх адміністрації Байдена полягає в тому, що конфлікт може перерости у більш масштабну регіональну війну, що в свою чергу може втягнути США. Проте представник Білого дому Джон Кірбі заявив, що все ще є можливість для дипломатичного вирішення ситуації.

Раніше ми писали, що під час удару по Бейруту, здійсненого ізраїльськими військовими, було ліквідовано Ібрагіма Акіла, голову Оперативного підрозділу Хезболли і командира елітних сил Радван.Також нагадаємо, що у п’ятницю, 20 вересня, з Лівану по північній частині Ізраїлю було запущено 150 ракет. Даних про загиблих та поранених ще немає.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь