Білий дім відреагував на підтримку путіним Камали Гарріс

Політика, Світ

У Білому домі обурилися словами путіна про те, що він підтримує на виборах президента США демократку Камалу Гарріс.

Про це сказав у четвер під час онлайн-брифінгу радник Білого дому Джон Кірбі, передає Укрінформ.

«путін повинен припинити висловлювання про наші вибори, крапка. Він нікому не має віддавати перевагу в той чи інший спосіб», – підкреслив представник Білого дому.

Кірбі наголосив, що єдиний, хто має право визначати наступного президента США, – це американський народ.

Тож, продовжив представник Білого дому, путін, по-перше, має уникати риторики про вибори в США, а, по-друге, «припинити втручатися в них».Як повідомлялося, в четвер путін заявив, що росія підтримує кандидатуру Камали Гарріс на виборах президента США. Водночас, він наголосив, що Дональд Трамп під час свого перебування в Білому домі ввів стільки санкцій проти рф, скільки жоден президент раніше не вводив.

Нагадаємо, адміністрація США звинуватила росію у втручанні у вибори президента руками пропагандистів. Проти них запроваджено нові санкції.

У 2024 році в багатьох країнах світу пройдуть вибори, у які обов’язково спробує втрутитися росія, щоб вплинути на результати голосування, заявив керівник відділу проблем дезінформації Державного департаменту США Джеймі Рубін.

Європейський союз заявив про санкції на медіаплатформу Voice of Europe, пов’язану з Віктором Медведчуком. Її викрили у причетності до втручання у вибори до Європейського парламенту.

 Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь