Білий дім заявив, яке питання буде «великою частиною» візиту Байдена до Німеччини

Політика, Світ

Візит Джо Байдена до Німеччини та його участь у засіданні групи «Рамштайн» має на меті підтвердити рішучу підтримку трансатлантичної безпеки з боку США, а також міжнародне лідерство в процесі допомоги Україні.

Про це заявила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, передає «Укрінформ».

«Цей візит підкреслить глибоку відданість і рішучу підтримку трансатлантичної безпеки», – сказала вона.

Українське питання, за словами представниці Білого дому, буде «великою частиною» цього візиту. Ітиметься про подальшу допомогу нашій країні, а також зусилля, спрямовані на припинення російської агресії.

Жан-П’єр наголосила, що президент Байден зберігає лідерство у процесі об’єднання країн на підтримку України в її боротьби проти рф.Крім того, президент США зосередиться на забезпеченні внесків країн НАТО у колективну безпеку.

«І оскільки ми бачимо, що відбувається в Україні, оскільки ми надалі спостерігаємо агресію Росії, важливо вести цю розмову», – резюмувала Жан-П’єр.

Як повідомлялося, президент США Джо Байден у четвер вирушає до Німеччини, де зустрінеться з лідерами союзних країн, а також візьме участь у засіданні Контактної групи з питань оборони України на авіабазі «Рамштайн».

12 жовтня пройде 25-та зустріч у форматі «Рамштайн». У ході неї Україна представить план перемоги всім партнерам.

Раніше ми писали, що президент Володимир Зеленський розповів, що найважливішим результатом візиту до США стало збереження двопартійної підтримки України.

Також нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський обговорював план перемоги не лише з президентом США Джо Байденом, але й з іншими союзниками, зокрема з лідерами G7.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь