Бізнес просить Уряд автоматично продовжити дію чинних бронювань на два місяці

Політика

Європейська бізнес-асоціація звернулася до Кабінету Міністрів України з проханням автоматично продовжити дію чинних бронювань на два місяці. Це звернення стало відповіддю на раптову зупинку процедури електронного бронювання критичного персоналу через портал Дія, яка відбулася 20 жовтня.

У своєму повідомленні асоціація зазначає, що Міністерство економіки призупинило процес видачі наказів про бронювання для підприємств, які подавалися через паперовий варіант процедури. Раніше урядом було прийнято рішення про проведення аудиту підприємств, критично важливих для економіки, що призвело до призупинення видачі наказів про надання статусу критично важливого підприємства принаймні до 15 листопада.

Бізнес висловлює стурбованість через відсутність офіційної комунікації від органів влади, що ускладнює планування операційної діяльності. Це також створює негативні сигнали для міжнародних партнерів, інвесторів та замовників.

Асоціація підкреслює, що ситуація викликає питання щодо легітимності призупинення процедури бронювання для аудиту, оскільки це не передбачено профільним законодавством.

В якості можливого тимчасового рішення бізнес пропонує автоматично продовжити дію чинних бронювань у реєстрі Оберіг на 60 календарних днів для всіх критичних співробітників компаній, у яких бронювання закінчуються під час дії аудиту. Цей період охоплює з 17 жовтня по 18 листопада.Раніше ми писали, що у застосунку «Дія» тимчасово закрили бронювання військовозобов’язаних. Знову ця опція стане доступною з середини листопада.

Також нагадаємо, що в Україні поки що не розроблено справедливу модель економічного бронювання від мобілізації, і професія не може бути єдиним критерієм для такого бронювання.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь