Бізнесмен поставляв військовим маргарин замість масла

Політика

На Прикарпатті правоохоронці викрили шахрайську схему і повідомили про підозру підряднику, який поставив для потреб військових частин в Івано-Франківській області замість 20 000 пачок масла маргарин.

Про це повідомила Спецпрокуратура Західного регіону та Національна поліція.

Слідство встановило, що між Міноборони та низкою комерційних структур були укладені договори щодо постачання продуктів – вершкового масла – для військових частин, дислокованих в Івано-Франківській області. Вартість закупівлі становила всього 10 млн грн.

Однак, як встановили поліцейські, замість 20 тисяч упаковок масла бізнесмен організував поставку до військових частин маргарину невідомого походження. Лише за одним із договорів, укладеним у 2023 році між оборонним відомством із підконтрольним депутату Київради товариством, сума завданих збитків становить майже 580 000 гривень.

Встановлено, що підозрюваний залучив невідомих осіб, які підробили декларацію виробника, на підставі яких він зміг отримати розрахунок, а згодом легалізувати кошти за допомогою фінансових операцій.

Наразі бізнесмену повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід. Перевіряється причетність до злочину інших осіб.

За скоєне керівникові комерційної структури може загрожувати до 12 років увʼязнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що Державний оператор тилу (закупівельна організація Міністерства оборони) представив нову модель забезпечення харчуванням Збройних Сил України. Як пілотний проєкт вона запрацює в кількох областях України вже 2025 року.

Раніше повідомлялося, що зекономлені на державних закупівлях 2,2 млрд грн Державний оператор тилу спрямує на закупівлю додаткового обсягу бронежилетів, шоломів та тактичних навушників для ЗСУ.

Нещодавно до Міноборони надійшов список кандидатів на посади незалежних членів наглядової ради Державного оператора тилу (ДОТ). Серед них троє громадян України та претенденти з Великої Британії, Данії, Литви, Норвегії, Туреччини та Чехії.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь