Блінкен розкритикував проросійські заяви Трампа

Політика, Світ

Держсекретар США Ентоні Блінкен відреагував на слова Дональда Трампа, що росія може перемогти в Україні, оскільки раніше «вигравала у Гітлера і Наполеона».

Про це Блінкен сказав в інтерв’ю Джорджу Стефанопулосу на телеканалі ABC.

Ведучий зауважив, що у Дональда Трампа є серйозні сумніви щодо здатності України перемогти у цій війні та поцікавився, чи має такі самі сумніви Блінкен.

«Ні, не маю, Джордже», – відказав держсекретар США.

Він зазначив, що путін намагався стерти Україну з мапи світла, але йому це «не вдалося і не вдасться».«Зараз завдання полягає в тому, щоб переконатися, що Україна може бути сильною незалежною країною, яка стоїть на ногах у військовому, економічному, демократичному плані. Ми працюємо над цим, і не тільки ми – понад 50 країн», – сказав Блінкен.

Він підкреслив, що одна країна не може просто напасти на іншу, перекроїти її кордони силою та диктувати іншій країні її майбутнє.

«Це те, що відбувається в Україні. І якщо ми дозволимо, щоб це відбувалося безкарно, якщо ми дозволимо порушувати ці базові принципи, ці базові правила, тоді… потенційні агресори звідусіль скажуть: «Агов, нам це теж зійде з рук», – сказав держсекретар США.

Нагадаємо, під час візиту до США Зеленський хотів показати Трампу свій План перемоги. Однак у команді експрезидента заявили, що він взагалі не планує такої зустрічі.

Трамп, реагуючи на приїзд Зеленського до Нью-Йорка, назвав його «найкращим продавцем в історії», бо нібито після кожного візиту до США президент України повертається «з 60 мільярдами доларів». Також він заявив, що Америці слід вийти з війни в Україні.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь