Бороди і татуювання для військових: у Польщі набули чинності зміни в армії

Політика, Світ

З 1 вересня у Польщі набули чинності поправки до підзаконних актів, які дозволяють військовослужбовцям носити бороди й татуювання.

Про це повідомляє Polsat News.

У середині серпня відаовідні зміни анонсував міністр національної оборони Владислав Косіняк-Камиш.

“Комфорт солдатів Війська Польського є для нас пріоритетом”, – сказав очільник польського оборонного відомства.

Донедавна польським солдатам дозволялося мати рослинність на обличчі до 5 мм й лише за умови, що вони могли підтвердити необхідність його носіння рішенням дерматолога.Ці правила були “абсолютно безглуздими”, зазначив міністр.

Згідно з новими правилами, вуса та борода повинні бути “акуратними та охайними, гарантуючи естетичний вигляд солдата”. Водночас вони не повинні “перешкоджати виконанню службових завдань”.

Зміни до правил стосуються також татуювань. Досі їх можна було робити, але існувала абсолютна заборона на їхню демонстрацію. Це означало, що під час несення служби у спекотні літні дні поліцейські у формі повинні були носити одяг з довгими рукавами, які прикрили б татуювання на руках.

Косіняк-Камиш описав ці правила як “жорсткі і нестерпні”.

У нових документах з’явилася примітка про те, що “військовослужбовцю, дозволяється мати татуювання на руках та передпліччях”, однак вони не повинні виражати зміст, який “загалом вважається неприйнятним”.

Раніше міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш оголосив, що найближчими днями будуть внесені зміни до військових статутів, які дозволять солдатам відрощувати довгу бороду й мати татуювання в непокритих місцях на тілі.

Раніше міністерство національної оборони Польщі обговорило плани придбання реактивних систем залпового вогню K239 Chunmoo виробництва Південної Кореї. Переговори йдуть паралельно з переговорами країни зі США щодо потенційної купівлі близько 500 високомобільних артилерійських ракетних систем M142 або HIMARS.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь