Боррель виступить у Європарламенті з промовою щодо Грузії

Політика, Світ

8 жовтня Верховний представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель виступить у Європарламенті з промовою щодо відкату демократії та загроз політичному плюралізму в Грузії.

Це важливе питання, адже політична ситуація в Грузії викликає занепокоєння серед міжнародної спільноти, зокрема в контексті її євроінтеграційних прагнень. У своїй промові Боррель також зачепить питання про посилення стійкості Молдови до російського втручання перед президентськими виборами, що підкреслює важливість безпеки та стабільності в регіоні.

Ця ситуація має значення для України, адже стабільність та демократичні процеси в сусідніх країнах важливі для загальної безпеки регіону.

Раніше ми писали, що прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе під час зустрічі з послом США в Грузії Робін Данніганом висловив занепокоєння щодо можливих подальших санкцій з боку США.

Також нагадаємо, що засновник правлячої партії «Грузинська мрія» Бідзіна Іванішвілі назвав партію екс-президента Грузії Михаїла Саакашвілі винною в російській агресії 2008 року.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

 

Залишити відповідь