Британія дозволила Україні бити вглиб рф ракетами Storm Shadow

Політика

Велика Британія, ймовірно, вже прийняла рішення дозволити Україні використовувати крилаті ракети Storm Shadow для ударів по цілях на території росії, хоча це ще офіційно не підтверджено.

За інформацією The Guardian, таке рішення, ймовірно, не буде публічно оголошено на зустрічі між прем’єр-міністром Великої Британії Кейром Стармером і президентом США Джо Байденом у Вашингтоні. Видання також припускає, що візит держсекретаря США Ентоні Блінкена та міністра закордонних справ Великої Британії Девіда Ламмі до Києва відбувся після ухвалення позитивного рішення щодо використання ракет Storm Shadow.

Проте використання ракет дальністю понад 300 км може супроводжуватися певними обмеженнями, щоб уникнути ескалації конфлікту.

Раніше ми писали, що Сполучені Штати Америки хочуть отримати від президента України Володимира Зеленського деталізований план щодо стратегії ударів по росії перед тим, як дати дозвіл на удари по території росії.

Також нагадаємо, що Держсекретар США Ентоні Блінкен, перебуваючи з візитом у Києві, обговорив із українськими офіційними особами ситуацію на фронті та питання, пов’язані з далекобійними системами озброєнь.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь