Британія надала Україні 95% зброї, яку обіцяла в липні – посол

Події України

В Україну надійшло 95% зброї, поставки якої Велика Британія пообіцяла пришвидшити в липні.

Про це розповів посол Великої Британії в Україні Мартін Гарріс в інтерв’ю РБК-Україна.

Британія активно підтримує Україну

Уряди двох країни регулярного спілкуються. За словами Гарріса, зараз головною темою їхніх розмов став План перемоги Зеленського.

При цьому він нагадав, що після останніх  виборів у Великій Британії новий прем’єр-міністр Кір Стармер запевнив президента України Володимира Зеленського в тому, що Британія лише зміцнюватиме та прискорюватиме свою підтримку.

– Я розумію, що інколи виникає таке питання: партнери обіцяли підтримку, але чи вони зробили те, що обіцяли? Наш міністр оборони запустив новий процес, щоб бути впевненими, що те, що ми обіцяли, ми доставили до ЗСУ. І все те озброєння, поставки якого ми обіцяли прискорити у липні, з появою нового уряду, 95% зараз в руках ЗСУ, – додав посол.

За його словами, Британія розуміє критичність ситуації та необхідність швидко працювати. Він додав, що країна дотримується своїх обіцянок щодо надання допомоги Україні.

Дозвіл на використання західної зброї

Посол прокоментував питання щодо обмеження використання ЗСУ західної зброї для завдання ударів по об’єктам у Росії.

Гарріс розповів, що зараз це обговорюється на рівні міжнародних партнерів. До того ж це є частиною Плану перемоги, який пропонує Україна.

– Але це не тільки питання про одну систему зброї або оперативне питання. Є загальна стратегія, загальна ситуація, – зазначив посол Британії в Україні.

Він нагадав, що минулого місяця Британія анонсувала додаткову поставку 650 ракет для Україна та посилення протиповітряної оборони. До того ж зараз країни посилюють співпрацю у ВПК. Це надасть можливість спільно виробляти зброю.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: British Embassy Kyiv/Facebook

Залишити відповідь