Британія та Німеччина підпишуть договір про всебічну співпрацю та допомогу Україні

Політика, Світ

На початку наступного року Велика Британія та Німеччина планують укласти масштабний двосторонній договір, який має охопити всі напрямки співпраці. Йдеться, зокрема, і про допомогу Україні.

Про це повідомляється у Спільній декларації про поглиблення та зміцнення відносин між Великою Британією та Німеччиною, яку розповсюдили уряди обох країн.

Лідери двох держав провели зустріч у Берліні 28 серпня. Після цього стало відомо, що сторони розпочинають роботу над двостороннім договором про співпрацю та проведуть міжурядові консультації для його підписання до початку наступного року.

Нова угода відображатиме статус найближчих партнерів у Європі з якомога тіснішою двосторонньою співпрацею з питань, які є найбільш важливими для населення країн, йдеться у документі

«Німеччина та Велика Британія мають намір захищати та сприяти миру та безпеці в Європі. Як провідні європейські члени НАТО, ми працюватимемо разом з нашими союзниками та партнерами, щоб гарантувати, що наша здатність стримувати та захищатися в євроатлантичному регіоні залишатиметься надійною в будь-який час і проти будь-яких можливих загроз або супротивників. Ми прагнемо стримувати дедалі більш агресивну росію, підтримувати нашу підтримку України та зміцнювати європейську оборону», – зазначається у документі.Прем’єри привітали роботу, яка вже ведеться між міністрами оборони над новою угодою про оборону для зміцнення зв’язків між оборонними структурами, галузями промисловості та збройними силами, яка є ключовою опорою майбутнього двостороннього співробітництва.

Серед спільних пріоритетів сторони зазначили зовнішньополітичне співробітництво в галузі миру та безпеки, розвиток економік обох держав, промислову трансформацію, співпрацю правоохоронних органів і дії щодо боротьби з нелегальною міграцією, розширення контактів між людьми, молоддю та у сфері освіти, енергетичну безпеку, політику щодо клімату та природи, політику розвитку, транспорт та інфраструктуру, а також технології, дослідження та інновації.

Крім того, партнери будуть координувати роботу з переговорів щодо двостороннього договору Міністерства закордонних справ у консультаціях з урядом та відповідними міністерствами.

Варто зазначити, що Німеччину та Сполучене Королівство поєднує міцна дружба, спільні цінності та спільні інтереси. Країни є близькими партнерами в Європі та на міжнародному рівні, а також давніми членами НАТО.

Враховуючи спільні виклики, з якими стикаються дві країни, сторони переконані, що настав час вивести їх двосторонні відносини на новий рівень, йдеться у декларації.

Сьогодні, 28 серпня, очільник британського уряду Кір Стармер розпочав дводенний візит до Євросоюзу, під час якого відвідає Німеччину та Францію з метою «поліпшення відносин задля економічного зростання».

Нещодавно Велика Британія та Україна підписали міжурядову Угоду щодо офіційної кредитної підтримки в розвитку українських оборонних спроможностей. Як повідомляє Офіс президента, документ у присутності президента Володимира Зеленського підписали міністр оборони України Рустем Умєров та міністр оборони Великої Британії Джон Гілі.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь