Британія та Німеччина підпишуть історичну оборонну угоду

Політика, Світ

На наступному тижні уряди Великої Британії і ФРН підпишуть оборонну угоду.

Про це повідомляє The Times.

Очікується, що даний пакт дозволить британським і німецьким військам проводити спільні військові навчання на східному кордоні НАТО з росією, найімовірніше, в Естонії та Литві.

Він також дозволить обом країнам спільно закуповувати більше озброєнь і призведе до тіснішої співпраці у розробці та виробництві озброєнь наступного покоління.

Міністр оборони Британії Джон Хілі сподівається, що ця угода зміцнить британську і німецьку оборонну промисловість.Видання зауважило, що Британія прагне укласти з ЄС широкомасштабний пакт про безпеку та оборону, що охоплює питання оборони, обміну розвідданими, енергетики та боротьби з нелегальною міграцією.На цьому підґрунті даний пакт розглядається як «перші кроки».

Читайте також:

Велика Британія призначила спеціальну бригаду для оборони Естонії. З липня 2025 року вона буде напоготові швидко передислокуватися до Естонії відповідно до оборонних планів НАТО.

Велика Британія запровадила найбільший на сьогодні пакет санкцій проти російського «тіньового флоту» нафтових танкерів, як повідомила пресслужба британського уряду.

Велика Британія розглядає власні пропозиції щодо можливості ураження Україною військових об’єктів углибині рф.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь