Буданов нагородив чеського волонтера медаллю «За сприяння воєнній розвідці України ІІ ступеня»

Політика

Начальник ГУР МО України генерал-лейтенант Кирило Буданов вручив медаль «За сприяння воєнній розвідці України ІІ ступеня» чеському волонтеру та підполковнику резерву Сил спеціальних операцій Яна Веверці.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Цю нагороду було вручено на підставі наказу ГУР МО України, виданого 26 вересня 2024 року.

Медаль вручив начальник ГУР МО генерал-лейтенант Кирило Буданов, відзначивши вагомий внесок Веверка в підтримку української розвідки.

«Війна проявляє істинні обличчя людей, і ті, хто допомагає армії, роблять це з великою відданістю та мужністю», – зазначив Буданов.Ян Веверка, засновник і співвласник інвестиційної компанії Touzimsky Kapital, з початку російської агресії активно підтримує Україну, організовуючи збори коштів для українських Сил оборони, зокрема ГУР МО. Його внесок у підсилення можливостей української розвідки отримав високу оцінку з боку керівництва країни.

«Нагорода є визнанням особистої позиції та активної допомоги Яна Веверки у боротьбі України проти російської агресії», – йдеться  у повідомленні.

Раніше ЗМІ писали, що начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов може незабаром залишити свою посаду, йому вже обрано потенційного наступника.

Також ми писали, що керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов перевірив позиції розвідників у Харківській області. Разом з командирами провів планування операцій.

Також нагадаємо, що спецпризначенцям Головного управління розвідки після підняття на острові Зміїному прапора України потім довелося провести 28 годин у відкритому морі на гумовому човні.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь