Буданов назвав головного союзника росії у війні

Політика

Північна Корея постачає росії “шалені об’єми” артилерійських боєприпасів. Для країни-агресорки це критично та безпосередньо впливає на інтенсивність бойових дій.

Україна відстежує повний маршрут таких постачань, але поки що протидіяти цьому не може, розповів начальник воєнної розвідки Кирило Буданов під час конференції Ялтинської європейської стратегії (YES).

За його словами, найбільша проблема для України від усіх російських союзників – саме від Північної Кореї, оскільки обсяги постачання військової продукції від КНДР в реальності впливають на інтенсивність ведення бойових дій.

“Ми вже давно побачили закономірність, тобто з приходом північнокорейського корабля, який доставляє вантаж із боєприпасів, через 8-9 днів максимально інтенсифікуються бойові дії впродовж до двох тижнів. І це пряма залежність”, – додав голова розвідки.

КНДР постачає “шалені об’єми” саме артилерійських боєприпасів, зазначив Буданов. Передання Північною Кореєю балістики є “неприємним для нас, але це не ті об’єми”.Щодо постачань північнокорейських снарядів, начальник ГУР визнав: Україна поки що не може нічого з цим зробити.

Україна бачить повний маршрут вантажів з КНДР до росії: прихід корабля, його розвантаження, пересування вантажу залізницею, постачання на склади та розвезення з них на лінію боєзіткнення, а пізніше – відповідну інтенсифікацію бойови дій.

Якщо градувати російських союзників за впливом, то голова розвідки заявив так: “Буде Північна Корея, потім довго нікого немає, а потім всі інші. От так воно буде. На жаль, це правда. І ще раз вам кажу, ті об’єми, які йдуть звідти, вони неспівставні з нічим”.

Нещодавно російські загарбники почали застосовувати проти Сил оборони північнокорейський далекобійний самохідний протитанковий ракетний комплекс Bulsae-4, який може уражати цілі за межами прямої видимості на відстані понад 10 км.

Міністерка закордонних справ Австралії Пенні Вонг назвала військову угоду Північної Кореї з росією загрозою глобальній стабільності та засудила передачу Пхеньяном зброї Москві для війни проти України як грубе порушення резолюцій Ради Безпеки ООН.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь