Булили творця керівника церемонії відкриття Олімпіади: у Франції заарештували сімох людей

Політика, Світ

Французька влада заарештувала семеро осіб у рамках розслідування кібербулінгу на адресу Тома Жоллі, художнього керівника церемонії відкриття Олімпіади-2024 у Парижі. Це стало наслідком інтенсивної критики в соціальних мережах, яка привернула увагу Національного центру боротьби з онлайн-ненавистю.

Серед затриманих — шість чоловіків віком від 32 до 79 років та 57-річна жінка. Один із обвинувачених відомий як професіонал розпалювання ненависті і має велику історію онлайн-переслідувань. Профілі інших затриманих також визнані “тривожними”. Можливе виникнення нових підозрюваних в процесі розслідування може призвести до нових арештів.

Після церемонії відкриття літніх Ігор, що відбулася на річці Сена, Жоллі зіткнувся з погрозами вбивством та образами щодо його сексуальної орієнтації, а також поширенням фейкової інформації про його нібито ізраїльське походження.

Церемонія включала виконання сюжету Тайної вечері з участю трансгендерної моделі, дрег-квін та оголеного співака в образі бога Діоніса.

Раніше ми писали, що міністерство закордонних справ Франції узяло до відома ізраїльські удари по Ірану та закликало обидві країни утриматись від дій, здатних погіршити контекст «крайньої напруженості» в регіоні.Також нагадаємо, що на заході Франції під час перевірки вантажівки виявили велетенський вантаж наркотиків – понад 1200 кг канабісу, який зловмисники замаскували серед матраців та ліжок на продаж.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь