Буpяк потрібно варити тільки так. Не буде водянистим і збереже яскравий колір: покрокова інстpукція
Звариться овоч приблизно через 30-40 хвилин і, якщо не знати всіх тонкощів, він стане м’яким і втратить свій колір.
Смак салатів цілком і повністю залежить від якості продуктів.
Тому важливо знати, як варити буряк, щоб він не розгубив свого кольору і не змінив консистенцію.
Як правильно варити буряк – покрокова інструкція
Почніть з того, щоб ретельно вимити буряк під проточною водою. Шкірку не зчищайте, щоб запобігти витіканню соку під час варіння.
Покладіть буряк у каструлю і влийте достатньо води, щоб покрити його. Можна додати трохи солі для поліпшення смаку. Поставте посуд на середній вогонь і доведіть воду до кипіння.
Після зменшіть вогонь до мінімуму і накрийте каструлю кришкою.
Варіть буряк близько 40 хвилин. Час варіння залежить від розміру та сорту буряка, тому перевіряйте його на готовність. Після закінчення приготування зніміть його з вогню і злийте воду.
Тепер окремо розглянемо, як зварити буряк, щоб він був м’яким, але й при цьому не втратив свій колір.
Як варити буряк, щоб він не був водянистим
Для початку важливо правильно вибрати. Плід має бути середнього розміру, з гладкою шкіркою і без пошкоджень. Ретельно вимийте його під проточною водою, але не обрізайте корінці та хвостики, щоб зберегти цілісність овоча. Як варити буряк у каструлі?
Виберіть посуд із потовщеним дном і додайте стільки води, щоб вона повністю покрила овоч.
Мало хто знає, що потрібно додавати у воду під час варіння буряка. У цьому допоможе невелика кількість оцту або лимонного соку. Також варто всипати сіль для смаку.
Звариться овоч приблизно через 30-40 хвилин.
Після закінчення цього часу перевірте готовність буряка за допомогою ножа – овоч має стати м’яким, але не “мочалистим”.
Після цього достатньо остудити його і можна приступати до готування.