Бурякова ікра, одна з найкращих закусок.
Приготувати її можна прямо на сковороді, сам процес не викличе жодних труднощів. Закуску можна вживати щодня або подавати гостям.
Покроковий рецепт приготування страви:
Буряк повинен бути максимально темним і мати насичений колір, він стане максимально соковитим і солодким, легко просочить своїм смаком і ароматом будь-які інші інгредієнти. Овочі необхідно натерти на тертці, далі треба нарізати цибулю кубиками і викласти її на сковороду, а потім обсмажити до стану, при якому вона буде готова наполовину.
Потім додається головний інгредієнт – буряк, все це тушкується на малому вогні. Суміш посипається цукром та сіллю, перемішується протягом 7 хвилин, тушкується. Залишиться додати будь-які спеції на власний розсуд і не забути про томатну пасту. Готувати потрібно 10-15 хвилин. За бажанням можна додати невелику кількість часнику.
Подавати таку страву можна як гарячий салат чи закуску холодного типу. Добре поєднується з відвареними яйцями, до того ж це дуже корисно, тому що в готовій страві білок поєднуватиметься з овочами. Як гарнір можна використовувати, що завгодно.
Ось що нам знадобиться:
Буряк – 2-3 шт.;
Цибуля – 1 шт.;
Цукор – 1 ч.л.;
Томатна паста – 2 ст.л.;
Вода (або розсіл від помідорів) – 100 мл;
Перець чорний мелений;
Зелень;
Сіль.