Буженину готую в мікрохвильовці: не потрібна фольга і рукав для запікання
Сьогодні хочу поділиться рецептом Буженини за 40 хвилин в мікрохвильовій печі, цей рецепт вже давно став моїм улюблений, навіть не знаю чому я ще цим рецептом. М’ясо таким методом важко пересушити, воно виходить завжди соковитим. Таке м’ясо універсальне його можна подати в гарячому вигляді до будь-якого гарніру або залишити в холодильнику остигати і вийде дуже смачна буженина на бутерброди
Необхідні продукти:
- М’ясо філе (свиняча шия) – 1 кг
- Сіль – 2 ч.л. (без гірки)
- Часник – 3-4 зуб
- Лавровий лист – 10-15 шт
- Вода кип’яток – 500 мл
Беремо м’ясо вагою до 1 кг, у мене рівно 1 кг свиняча шия, можна лопатку, що завгодно. Часник 3-4 зубчики поріжемо на пластинки. У м’ясі гострим ножем робимо надрізи і кладемо в надрізи часник. З двох боків.
Тепер м’ясо солимо, я додаю на 1 кг м’яса 2 ч.л. солі без гірки. Натираємо шматок м’яса сіллю з усіх боків і залишаємо на 30-40 хвилин. Якщо немає часу чекати можна приступати відразу до приготування
На сковорідку наливаємо соняшникову олію, розігріваємо кладемо шматок м’яса і обсмажуємо його з усіх боків до золотистого кольору на великому вогні. Це швидко, багато часу не займе.
Тепер важливий інгредієнт, який зробить м’ясо не просто смачним а надзвичайно смачним це жменя лаврового листа. Кладемо на дно вогнетривкої форми. Тепер кладемо м’ясо. Ставимо кип’ятити чайник, нам потрібна вода щойно закипіла, тепер відміряє 2 склянки кип’ятку і заливаємо в м’ясо.
Форму закриваємо кришкою і ставимо в мікрохвильову піч, потужність встановлюю 1000 ват час 20 хвилин, потім як пройде 20 хвилин, м’ясо дістаю і перевертаю, і готую ще 20 хвилин.
Якщо у Вашій мікрохвильовій печі максимальна потужність менша, можливо, буде потрібно трохи більше часу, при потужності 800 ватів мені потрібно по 22 хвилини з кожного боку, орієнтуйтеся по своїй мікрохвильовій печі.
М’ясо готове, ось так воно виглядає в розрізі в гарячому вигляді, смак у нього просто божественний, Ви навіть собі не уявляєте на скільки це смачно виходить. Якщо дати м’ясу охолонути, воно виходить ось таке гарне в розрізі і незрівнянне на смак.
Люблю цей метод приготування м’яса, таким методом м’ясо просто неможливо пересушити, воно завжди ідеальне.