Бyданов: З 1 листопада 11 тиcяч військових з Пiвнічної Кореї приєднаються до війнu проти України

Суспільство

Перший підрозділ із 2600 солдатів відправлять у Курську область.

Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов повідомив, що тисячі північнокорейських піхотинців проходять підготовку на сході Росії. За його словами, вони будуть готові долучитися до бойових дій проти України вже за два тижні. За словами Буданова, північнокорейські солдати використовуватимуть російську техніку та боєприпаси.

Буданов: Північнокорейські військові готуються до участі у війні проти України

Близько 11 тисяч північнокорейських піхотинців проходять підготовку на сході Росії з метою відправлення на війну проти України. Вони почнуть воювати вже у листопаді. Про це Кирило Буданов повідомив в інтерв’ю The War Zone.

“Вони будуть готові (воювати в Україні, – ред.) 1 листопада”, – заявив Буданов.

За його словами, північнокорейські солдати використовуватимуть російську техніку та боєприпаси.

Перший загін із 2 600 осіб вирушить до Курська, де, як зазначив Буданов, Україна створила плацдарм для ведення інтенсивних бойових дій. Доля решти військ наразі невідома.

“У нас зараз немає повної картини”, — додав Буданов.

Північнокорейські військові втекли з “бурятського” батальйону

Кілька днів тому стало відомо про першу масову втечу північнокорейських солдатів з фронту. Про це повідомила “Українська правда” з посиланням на власні джерела у спецслужбах.

За даними джерел видання, інцидент в лавах окупантів стався за 7 кілометрів від державного кордону з Україною. Втекло 18 військовослужбовців із КНДР.

Мотиви втечі північнокорейців невідомі, російська армія розпочала їхні пошуки. Водночас цю інформацію російські окупанти намагаються приховати від свого вищого командування.

Раніше з’явилась інформація про формування у складі окупаційного війська “особливого бурятського батальйону”, укомплектованого громадянами КНДР.

Орієнтовна кількість особового складу до 3000 осіб.

Ймовірно, що батальйон можуть залучити до виконання бойових завдань поблизу населених пунктів Суджа та Курськ.

Share this…

Залишити відповідь