Частково зруйновану забудовником садибу Барбана визнали об’єктом культурної спадщини

Політика

У Києві садиба Барбана отримала статус щойно виявленого обʼєкта культурної спадщини столиці. У активістів на лобіювання цього питання пішло три роки.

Про це йдеться у наказі департаменту охорони культурної спадщини КМДА від 13 вересня.

Зазначається, що до 23 вересня власник будівлі отримає повідомлення про внесення садиби до переліку об’єктів культурної спадщини. Після цього він повинен буде укласти охоронний договір.

Крім того, упродовж 20 днів після ухвалення наказу періодично моніторитимуть стан будівлі.

Перед цим рішенням відповідне звернення зробила Рада національної безпеки і оборони України, а небайдужі до своєї спадщини кияни провели 23 акції біля садиби та Київради. Вони зазначають, що в цілому на отримання статусу пішло три роки активних звернень громадян до столичної влади.

Нагадаємо, що 19 вересня на засіданні Київради мають винести на голосування два проєкти рішень, які спрямовані на збереження зеленої зони у Протасовому Яру.

Раніше повідомлялося, що Національний ботанічний сад Києва ім. Миколи Гришка може замерзнути взимку через російські удари по енергосистемі України.

А для забезпечення цивільного позову у рамках кримінальної справи на судно «Готель Баккара», що пришвартований біля Гідропарку, було накладено арешт.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь