Чеський суд відхилив позов росіян стосовно замороження держмайна рф

Політика, Світ

Муніципальний суд Праги відхилив адміністративний позов російського федерального підприємства «Госзагрансобственність» проти уряду Чехії, що стосується включення компанії до чеського санкційного списку.

Про це повідомиляє ČTK.

Позов оскаржував рішення про включення «Госзагрансобственності», яка управляє численними об’єктами нерухомості в Чехії, що належать росії, до національного санкційного списку. Празький суд, оголошуючи рішення, зазначив, що не аналізував правильність дій уряду Чехії.

«Ми розглядаємо законність внесення позивача до санкційного списку та дотримання його процесуальних прав відповідно до закону. Нічого іншого ми не оцінюємо», – наголосив суддя Ладіслав Гейтманек. Він також додав, що уряд Чехії дотримався всіх процедур, розглянувши скарги «Госзагрансобственності» та відхиливши їх у січні 2024 року.

Рішення суду може бути оскаржене у Вищому адміністративному суді Чехії.Раніше ми писали, що новим послом Чехії у Москві стане Даніель Коштовал, колишній заступник міністра оборони.

Також нагадаємо, що міська рада Праги заборонила проводити у чеській столиці так звані «нічні тури у паби» – відвідування закладів у пізні години, яке організовували туристичні компанії.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь