Чому квашена капуста вийшла м’якою

Світ

Чому квашена капуста вийшла м’якою

Головні помилки, які допускають більшість господинь

Квашена капуста має чимало тонкощів приготування, які можуть залишатися невідомими для деяких господинь. Навіть правильно обраний сорт і розмір качана не гарантують, що капуста буде хрумкою

Розглянемо три поширені помилки при приготуванні квашеної капусти, через які вона може вийти м’якою.

Оптимальний розмір нарізки капусти
Капусту рекомендується нарізати смужками товщиною 3-5 міліметрів. Якщо нарізати надто дрібно, вона втрачає хрумкість і стає занадто м’якою. Хоч така капуста і придатна до вживання, але очікуваного хрусту не буде.

Чи потрібно м’яти капусту?
Обминати капусту слід лише, якщо ви готуєте салат. У разі квашення, особливо з розсолом, обминати капусту не рекомендується, щоб не втратити її текстуру.

Оптимальна температура і час витримки
Квасити капусту потрібно при температурі від +20 до +25 °C, адже саме в такому діапазоні активізуються бактерії, що забезпечують процес бродіння. Якщо залишити капусту в надто холодному місці, вона буде несмачною і м’якою. Також важливо не перетримати вже готову капусту – вчасно перенесіть її у холодне місце, щоб зберегти хрумкість

В Одесі справжнє пекло: друга доба масованих російських атак
Внаслідок нічного удару по Одесі одна людина загинула, ще 13 поранено, серед яких 2 дітей

РОСІЙСЬКИЙ ВІЙСЬКОВИЙ ПОЛІГОН ПІД РОСТОВОМ ПОТРАПИВ ПІД АТАКУ ДРОНІВ
На полігоні дислокуються строковики, там розташований 102-й мотострілецький полк 150-ї мотострілецької дивізії.

США ТЕРМІНОВО НАДСИЛАЮТЬ УКРАЇНІ ВЕЛИКУ ПАРТІЮ РАКЕТ: ВЖЕ НАЗВАНА ПРИЧИНА
Адміністрація Байдена продовжує допомогу

Залишити відповідь