Чому розсіл може стати каламутним у банці з огірками. Три головні причини
Не кожну господиню порадує каламутний розсіл у банці з консервацією, особливо якщо вона витратила багато сил та клопоту для заготівель. Щоб більше такого не сталося, варто дізнатися про причини, і більше не допускати цих помилок.
Можливо, ви вирішили змінити правильні пропорції у рецепті, чого робити категорично не можна. Якщо рецепт вам не сподобався, не варто проводити експерименти, а краще знайти той, який би задовільнив вас.
Можливо, ви порушили правила стерилізації. Сюди можна зарахувати і погано вимиті банки, не простерилізовані банки, і маринад, можливо, забули довести до кипіння.
А ще розсіл може стати каламутним, якщо ви використовували воду поганої якості