Чому солоні огірки стали м’якими: що не так зробила господиня
Солоні огірки смачні тим, що в них зберігаються майже всі вітаміни та корисні речовини. Крім того, смак і хрускіт такої закуски не набридає навіть влітку.
Затьмарити задоволення може одна маленька проблема – це коли огірки стають м’якими, незважаючи на те, що зберігалися в холодильнику.
Причин для цього небагато.
Найчастіше такі огірки закривають під пластмасові кришки завдяки великій кількості солі – природному консерванту.
- Якщо огірки стали м’якими, то, напевно, в розсолі мало солі, або в процесі приготування використовувалася йодована сіль або сіль «Екстра». Для цієї заготовки підходить звичайнісінька кам’яна сіль великого помелу.
- Якщо з сіллю все гаразд, то огірки могли просто перебродити. Зазвичай перед тим як прибрати їх на зберігання і закрити кришкою, витримують заготовку при кімнатній температурі 3 дні.
- Можливо, дісталися салатні сорти огірків або ті, що перегодували азотними добривами.
Для засолювання годяться середнього розміру огірки, без жовтих плям, колючі та з пухирцями. Зрозуміло ніяких пошкоджень не повинно бути, і це повинні бути тільки найсвіжіші овочі.
- Можливо, що огірки зберігали неправильно. Будь-які соління не рекомендують зберігати більше одного року.
- Але якщо все було зроблено правильно, то, швидше за все ви забули покласти листя хрону, смородини і т. д., які відповідають за той самий неповторний хрускіт.